چالش‌های مهم حوزه سخت‌افزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال از نگاه حسین ریاضی، بنیان‌گذار صنایع ارتباطی پایا / ماراتن ناتمام تأمین‌کنندگان سخت‌افزار با محدودیت‌های قانونی

اولین رویداد سخت‌افزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران به همت کارخانه نوآوری رسانه راه‌کار ۲۱ آبان‌ماه ۱۴۰۳ با حضور مدیران و فعالان صنعت زیرساخت، کسب‌وکارهای تولیدکننده و تأمین‌کننده سخت‌افزار و کالای دیجیتال، خرده‌فروش‌ها و برندهای مطرح کشور برگزار می‌شود. در آستانه این رویداد کارنگ در گفت‌وگو با فعالان اقتصاد دیجیتال از سه چالشی پرسید که به نظر آنها باید در این رویداد به آنها اشاره شود.

حسین ریاضی، بنیان‌گذار شرکت صنایع ارتباطی پایا، به مشکلات تأمین‌کنندگان سخت‌افزار زیرساخت‌های بانکی اشاره می‌کند و می‌گوید: «پررنگ‌ترین چالشی که من در این حوزه دیدم مربوط به بخش تأمین زیرساخت‌هاست. دوستانی که در حوزه تأمین زیرساخت‌های بانکی فعالیت می‌کنند بیشتر با موضوع تخصیص ارز، ثبت سفارش و محدودیت‌هایی که در ۱۴۰۳ وزارت صمت برای واردات تصویب کرده است روبه‌رو هستند.»

او توضیح می‌دهد: «براساس این قوانین حداکثر ۲۵ درصد بالاتر از واردات شرکت در سال ۱۴۰۲ امکان ثبت سفارش وجود دارد. البته حتی این عدد هم ثابت نیست؛ زیرا مثلاً شرکت‌ها در فصل بهار فقط ۲۰ درصد بالاتر می‌توانند ثبت سفارش کنند. بنابراین مشکلات اصلی در محدودیت‌های این بخش است.»

از نظر حسین ریاضی چالش بعدی در بخش تأمین‌کنندگان سخت‌افزار مشکلات ارزی است. او تشریح می‌کند: «مخصوصاً از بهمن‌ماه ۱۴۰۲ وضعیت بدتر شده است. الان هم که دولت اعلام می‌کند تراز منفی دارد و میزان صادراتش به‌اندازه وارداتش نیست و ارز لازم برای واردات در کشور وجود ندارد.»

او در آخر تعدد متولی را چالش اساسی این حوزه و البته مشکل همیشگی اقتصاد دیجیتال می‌خواند. ریاضی بیان می‌کند: «مشکل آخر هم تعدد سامانه‌هاست. در هرکدام از بخش‌های رگولاتوری مثل وزارت صمت، گمرک، دارایی و دیگر بخش‌ها سه‌چهار سامانه وجود دارد که اگر کسب‌وکاری مجوز آن سامانه را دریافت نکند، اجازه ثبت سفارش به آن داده نمی‌شود. همین گذر از هفت‌خان که البته بیشتر از هفت ‌خان دارد، منبع ایجاد مشکلات عدیده برای تأمین‌کنندگان است.»


دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *