کارخانه نوآوری رسانه راهکار قرار است در تاریخ ۲۱ آبانماه سال جاری نخستین رویداد سختافزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران را برگزار کند.
در رویداد پیش رو فعالان صنعت زیرساخت گرد هم خواهند آمد و جنبههای مختلف تحولات سالهای اخیر و سناریوهای محتمل برای آینده صنعت زیرساخت را بررسی میکنند.
به مناسبت رویداد سختافزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال، کارنگ با اشکان امیرزاده ابراهیمی، مدیرعامل آداک فناوری مانیا گفتوگو کرده است.
امیرزاده ابراهیمی در این گفتوگو سه چالش مهم در حوزه صنعت سختافزار ایران را برمیشمارد. خودتحریمی، شناخت نداشتن سیاستگذاران از کالاهای زیرساختی فناوری اطلاعات، نامناسب بودن فرایند ثبت سفارش و تأمین ارز سه چالش حوزه زیرساخت دیجیتالاند که اشکان امیرزاده ابراهیمی، مدیرعامل شرکت آداک فناوری مانیا آنها را تشریح میکند.
کالاهای فناوری اطلاعات در بخش صادرات و واردات دچار مشکلاند
اشکان امیرزاده ابراهیمی درباره مسئله خودتحریمی میگوید: «کالاهای ترند روز در حوزه فناوری اطلاعات باید خیلی سریع به کشور وارد شوند و در چرخه استفاده قرار گیرند، اما متأسفانه به دلایلی مانند روند نامتناسب ثبت سفارش یا شناخت نداشتن مسئولان، زمان ثبت سفارش کالاها بسیار زمانبر است و کالاهای مدنظر وقتی وارد میشوند که دیگر بهروز نیستند.»
او همچنین خاطرنشان میکند که برخی از کالاهای حوزه فناوری اطلاعات دنیا، در ایران در دسته کالاهای این حوزه دانسته نمیشوند و مجوز ثبت سفارش برای این دسته از کالاها در حوزه فناوری اطلاعات صادر نمیشود.
چالش دیگری که امیرزاده ابراهیمی به آن اشاره میکند، شناخت نداشتن سیاستگذاران از کالاهای زیرساخت فناوری است. او بیان میکند: «این دسته از کالاها باید با پکیج مخصوص خودشان یا قطعات مرتبط با خودشان وارد شوند، اما به دلیل تنوع تولیدات در کشور، آنهم با کیفیت بسیار پایین، امکان ثبت سفارش این کالاها و واردات آنها بهصورت تجمیعی داده نمیشود. علاوهبر اینکه کالاها در بخش واردات دچار مشکلاند هنگام فاکتور کردن برای خروج هم مشکلاتی به وجود میآید، چون با توجه به قوانین جدید تجهیزات هنگام خروج باید با جزئیات ثبت شوند. به همین دلیل همواره واردکنندگان تجهیزات در پروژههای زیرساختی دچار مشکلات متعددند.»
ثبت سفارش و تخصیص ارز، از چالشهای بزرگ صنعت سختافزار
مدیرعامل شرکت آداک فناوری مانیا در ادامه اظهارات خود از فرایند ثبت سفارش و تخصیص ارز در حوزه واردات کالاهای زیرساخت فناوری اطلاعات انتقاد میکند و میگوید: «ثبت سفارش بسیار زمانبر است و دراصل، بعد از ثبت سفارش مدتزمان تأمین ارز برای بازرگان مشخص نیست و این موضوع در حوزه کالاهای فناوری اطلاعات اصلاً قابل تحمل نیست.»
او دلیل قابل تحمل نبودن زمان طولانی ثبت سفارش و تخصیص ارز را اینطور بیان میکند: «قیمت کالاهای فناوری اطلاعات بهصورت ماهانه از سوی شرکتهای اصلی تغییر میکند. این تغییر قیمتها میتواند صعودی یا نزولی باشد، اما فعلاً با توجه به وضعیت حاکم بر دنیا، قیمتها مدام افزایش مییابند. به همین دلیل بحث تأمین ارز در بازههای نود روز و صد روز کنترل پروژه و امکان ثبت سفارش را برای بازرگان غیرممکن میکند.»
گفتنی است رویداد سختافزار و زیرساخت دیجیتال از ساعت ۱۴ تا ۲۰ در سالن همایشهای کتابخانه ملی ایران برگزار میشود و میزگردها و سخنرانیهای این رویداد یکروزه بر اولویتها، نیازها و چالشها، همچنین فناوریها و نوآوریهای صنعت سختافزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال کشور متمرکز خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید