دیتاسنتر بهطور کلی به یک ساختمان یا گروهی از ساختمانها گفته میشود که برای قرار دادن سیستمهای کامپیوتری، بهویژه اجزای مخابراتی و ذخیرهسازی به کار میروند. در عصر دادههای بزرگ، چنین مراکز دادهای زیرساختهایی ضروریاند که چالشهای استراتژیکی را نیز برای دولتها به وجود آوردهاند. پلتفرم کلادسنس، یک ارائهدهنده خدمات مخابراتی در استرالیا، در حال حاضر بیش از ۱۱.۸۰۰ مرکز داده فعال را در سراسر جهان فهرست کرده است. براساس دادههای این سایت، ایالات متحده با ۵.۳۸۸ مرکز داده تا مارس ۲۰۲۴، در این بازار پیشرو است و ۴۵ درصد از کل بازار جهانی را به خود اختصاص داده است. آلمان، بریتانیا، چین، کانادا و فرانسه بهترتیب ۵۲۰، ۵۱۲، ۴۴۹، ۳۳۶ و ۳۱۶ مرکز داده دارند و رتبههای دوم تا ششم را به خود اختصاص میدهند. استرالیا، هلند و روسیه نیز در جایگاههای بعدی قرار میگیرند.
شکل زیر توزیع مراکز داده را در سراسر جهان نشان میدهد، اما باید توجه داشت که این تصویر فقط تعداد مراکز داده را نشان میدهد و نه اندازه آنها را. اندازه مراکز داده بسیار مهم است، زیرا احتمال دارد مراکز داده بزرگتر ظرفیت ذخیرهسازی بالاتری داشته باشند.
اولین رویداد سختافزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران به همت کارخانه نوآوری رسانه راهکار ۲۱ آبانماه ۱۴۰۳ در سالن همایشهای کتابخانه ملی ایران از ساعت ۱۴ تا ۲۰ برگزار خواهد شد. علاقهمندان به شرکت در رویداد سختافزار و زیرساخت اقتصاد دیجیتال ایران میتوانند برای ثبتنام از طریق لینک زیر اقدام کنند.
دیدگاهتان را بنویسید